viernes, 17 de julio de 2015

Normes de campament


  1. Tots i cadascun dels monitors ha de participar en el joc, tant realitzant-lo com integrat en algun grup junt als xiquets.
  2. El més important és divertir-se i passar un bon rato, per això cal evitar qualsevol baralla i estar sempre animant a participar.
  3. Qualsevol joc que es faça pel bosc o per zones escarpades i amb pendent, implica un risc, per la qual cosa s’ha de tenir en compte sempre a l’hora de jugar no fer-ho en lloc massa perillosos o, si no hi ha un altre remei, sempre sota la vigilancia dels monitors.
  4. Aquell monitor que durant les activistas prèvies als jocs no faça res, el més convenient seria que començara a avançar feina deixant tot a punt, per no perdre temps i evitar, així, que els xiquets/etes s’avorreixquen.
  5. Cada joc porta el seu material específic, el qual haurà d’estar marcat o assenyalat d’alguna manera per tal de  no comfondre’l o perdre’l (o que algú sense voler el llance a la brossa).
  6. Així mateix, el material haurà d’estar preparat abans de cada joc, si ho requereix, i a l’hora de jugar haurà de romandre a la vista.
  7. Hi ha que procurar que el material acabe el joc, ja que potser serà útil per a altres coses o s’ha d’utilitzar en altres jocs.
  8. Després de cada joc s’ha de recollir TOT el material utilitzat i tractar que la zona quede neta.
  9. A l’hora de preparar un joc, i és molt important, s’ha de buscar la màxima integració dels participants en el joc i tractar que no s’avorreixquen. No hi ha que obligar a ningú a jugar, però hi ha que promoure la participació.
  10. Jugant també s’apren, per això s’ha de tractar d’ensenyar als xiquets al mateix temps que es juga, sobretot si els jocs són a l’aire lliure, ja que la natura és una font de coses per aprendre, i a respectar-la és una d’elles.
L’aigua és un bé preciat en aquests dies, així que qualsevol joc amb aigua ha de procurar no fer-la malbé i utilitzar no més de la necessària

No hay comentarios:

Publicar un comentario