- Tots i cadascun dels monitors ha de participar en el joc, tant realitzant-lo com integrat en algun grup junt als xiquets.
- El més important és divertir-se i passar un bon rato, per això cal evitar qualsevol baralla i estar sempre animant a participar.
- Qualsevol joc que es faça pel bosc o per zones escarpades i amb pendent, implica un risc, per la qual cosa s’ha de tenir en compte sempre a l’hora de jugar no fer-ho en lloc massa perillosos o, si no hi ha un altre remei, sempre sota la vigilancia dels monitors.
- Aquell monitor que durant les activistas prèvies als jocs no faça res, el més convenient seria que començara a avançar feina deixant tot a punt, per no perdre temps i evitar, així, que els xiquets/etes s’avorreixquen.
- Cada joc porta el seu material específic, el qual haurà d’estar marcat o assenyalat d’alguna manera per tal de no comfondre’l o perdre’l (o que algú sense voler el llance a la brossa).
- Així mateix, el material haurà d’estar preparat abans de cada joc, si ho requereix, i a l’hora de jugar haurà de romandre a la vista.
- Hi ha que procurar que el material acabe el joc, ja que potser serà útil per a altres coses o s’ha d’utilitzar en altres jocs.
- Després de cada joc s’ha de recollir TOT el material utilitzat i tractar que la zona quede neta.
- A l’hora de preparar un joc, i és molt important, s’ha de buscar la màxima integració dels participants en el joc i tractar que no s’avorreixquen. No hi ha que obligar a ningú a jugar, però hi ha que promoure la participació.
- Jugant també s’apren, per això s’ha de tractar d’ensenyar als xiquets al mateix temps que es juga, sobretot si els jocs són a l’aire lliure, ja que la natura és una font de coses per aprendre, i a respectar-la és una d’elles.
viernes, 17 de julio de 2015
Normes de campament
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario